Valhalla Fighting

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear



3) Hooligans.cz: Jaký máš názor na pyrotechniku? Patří na stadiony?

Tady tohle téma je dost složité. Mi samotnému se strašně líbí race, optimálně ve večerním utkaní, bohužel problém nastává, když to někdo hodí na hřiště nebo v horším případě mezi lidi. Je to na debatu s kluby a s FAČR. Byl bych pro používání rací a pokud někdo poruší předem daná pravidla, tak má smůlu.


4) Hooligans.cz: Sleduješ i mimofotbalové aktivity chuligánů Baníku (CHzB)? Co si myslíš o těchto domluvených mimo stadiónových bitkách?

 

Jasně.. 3.poločasy vždy byly a myslím že i budou. Asi jsem i rád, že se opékání buřtů přesunulo někde k lesu a mimo stadion:-), protože to v dnešní době jinak nejde. Každá generace to bere jinak, a když slyším od starších hools, jak to bylo skvělé, když se chodilo po městech bez většího dozoru a vždy se něco dělo, tak jim asi dnešní generace může závidět…Dnes nikdo nechce zbytečně paragrafy a tak se to řeší jinak. Moc nefandím počtům a věkovému omezení, hlavně když banda jede třeba 300 km někam v 50 třeba a dozví se od soupeře, že buď 20 na 20 nebo nic...

5) Hooligans.cz: Co si myslíš o ultras hnutí a co o hooligans hnutí?

Myslim, že obě k fotbalu patří a ať si každý odborník říká že ne, tak bez ultras by to na stadionech bylo dost smutné. Co se týče hools, tak ti asi taky. Myslím, že fotbal je hodně o emocích a chlapi se na fotbalech fackovali už minulých dobách a určitě to není jen problém dneška, jen je jiná doba a dost se to medializuje a určitě mi nevadí, když si kluci někde za městem společné zasportují :-) Vůbec se mi nelíbí balkánský model a už vůbec ne nějaké zbraně typu nožů atd...

6) Hooligans.cz: Jezdíš i na fotbal do družebných Katowic? Znáš tam nějaký kibice? Nebo poznávají Tě?

Na Gks jsem už dlouho nebyl ,naposledy myslím na zápase s Legií v roce 2005 myslím. Ale kontakt máme pořád, při mém posledním zranění mi poslali dres, což mně potěšilo.

7) Hooligans.cz: Sledoval jsi v mládí fotbalovou ligu nebo Baník? Chodil jsi do kotle?

Jasně, začal jsem hrát fotbal brzy a tu hru miluji, takže po přestupu do Baníku cca v 5.třídě jsem věděl, že Baník je můj tým a užíval jsem si každý zápas FCB už jako fanda nebo podavač míčů a toužil jsem si zahrát ligu na Bazalech… Do kotle jsem chodit musel :-) Byla to super doba, docela jsme to řešili už na základce a machrovali kdo má lepší šálu atd…Pamatuji si i, že v repre U15 jsem byl kámoš s Brňákem Partysem a celkem dost jsme se hecovali, kdo má lepší fans a probírali fans scénu...

8) Hooligans.cz: Jaký byl pro Tebe nejzáživnější zápas a vyhecovaný zápas na tribunách, pamatuješ nějaký?

Tak myslím, že repre zápas ČR-Polsko na Bazalech, už nevím jaký to byl rok (možná 1997) (Pozn. Správce3. článek Česko - Polsko 12.03.1997 (Pohled Sosnowce)), celý den se to mlelo ve městě a pak na stadioně, tehdy jsem nevěděl jak to Poláci mají a že se budou mlátit mezi sebou, což zarazilo asi nejen mne. Pak mně napadá zápas Karviná - ACS, kdy jsme se jeli podívat s kámošem na BDzL a vybaví se mi scénka, když ACS odjížděli a do autobusu se kameny a vším možným trefovali kluci z FCB. ACS museli zastavit a vylezli na nějakém náměstí a musím říct, že to byla slušná bandička… Pamatuji i ty zápasy, kdy kotel hostů na Bazalech nebyl tolik hlídán a pokaždé se něco dělo, když teda někdo přijel….

9) Hooligans.cz: Co říkáš na úpravu Bazalů?

No nevím, Bazaly jsou symbol a velká tradice a mrzí mně že se musíme stěhovat, ale situace je bohužel taková a nikdo moc nemá zájem postavit nový stadion na Bazalech. Co se týče úprav,  tak celkem šílený je pohled na hlavní tribunu kde jsou sedačky a každá v jiné barvě….Je to smutné co se děje a nejen v Ově, ale i třeba s Lužánky nebo Ďolíčkem… Historie a tradice by se měly držet, ale je jasné, že je to hodně o penězích, na druhou stranu se pak kluby nemůžou moc divit, že lidi přestávají chodit….

(Hlavní tribuna na Bazalech po úpravách)

10) Hooligans.cz: Na Wikipedii ve tvém životopise píší, že jsi odmítl v roce 2007 po skončeném angažmá v Německu jít do Sparty. Proč ses tak rozhodl? Hrála tam hlavní roli klubová příslušnost?

Ano, je pravda, že jsem byl v kontaktu s trenérem Bílkem i s Peltou, ale nikdy jsem netoužil hrát ve Spartě, a to i díky tomu, že na trase Baník -Sparta je dlouhodobá nenávist a já jsem chachar. Nicméně Sparta jako fotbalový klub má můj respekt a je to nejúspěšnější klub v ČR, ale nedokázal bych asi hrát v dresu ACS proti Baníku….

11) Hooligans.cz: Všimli jsme si nedávno tvého lajku u jednoho článku. Jak často navštěvuješ web hooligans.cz , popř. kdy jsi naše stránky navštívil poprvé?

Dlouhodobě mně zajímá fans scéna a kdy jsem stránky navštívil poprvé to netuším, ale dá se říct, že koukám denně co se děje nového a to ne jen u nás. Můj názor je, že je blbost kriminalizovat fans scénu a ukazovat na fans, ultras, hools jako na vrahy. Je to styl života a myšlení.

12) Hooligans.cz: Chtěl bys něco vzkázat čtenářům webu?

Tak i když to zní jako klišé, tak hlavně ať jsou všichni zdraví a ať fans drží při sobě, protože jen společně se dají věci změnit a dá se za něco bojovat. Na závěr samozřejmě ať se častěji opéká, griluje a to ne jen když je si člověk jistý, že ten den vyhraje. Mějte se fajn a nezapomeňte, že to vy děláte fotbal fotbalem a v tom je vaše síla. Svěrky

REKLAMA

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear