Valhalla Fighting - 14.04.2024 -STORM CLUB

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear

Ale vždyť to přece všichni ví jak to je s ligou.

Ano, všichni to ví, přesto se nenašel jedinej důkaz, kterej by to dokázal změnit, a kluby neudělali jedinej krok, kterým by vyvinuly aktivitu ke změně. Když to všichni ví a je to jasně daná věc, neměl by to proboha bejt problém utnout to hned.

Takže se Berbra zastáváš?

Tak to ani náhodou. To radši přestanu chodit na fotbal, než něco takovýho.

A můžeš nám říct něco na téma Kmeny? To je věc, která nasrala snad všechny co se kolem Plzně motají.

Tak ke Kmenům jsem se vůbec vyjadřovat nechtěl, ale když už si píšem, tak ať to mam z krku. Přijel v létě kluk s doporučením od ACS, že chce točit o chuligánech a fotbalovým prostředí. Že tam budem my, ACS a SKS. Na to jsem mu řekl, že o chuligánech u nás nic nenatočí, pouze o fanoušcích. Že ho k tomu prostě nikdo nepustí. Domluvili jsme se, že to nebude formou rozhovoru, ale že to bude pojatý pouze jako dokjument obrazem. Sjezdil s náma spoustu zápasů a nikde nebyl problém. Dotočilo se a a kluk říká hele super, nakonec to teda bude jen o fanoušcích Plzně, ať z toho neděláme maglajs. Před vánoci přijel s pracovní verzí, zkoukli jsme to, v první chvíli se zhrozili, ale po třetím čtvrtým zhlídnutí říkam ok. Netočíme to my o sobě, točí to člověk zvenku, tak jak on nás vidí. Dali jsme na papír věci který se nám tam nelíbili, který se mají odstranit, co by se mělo osvětlit nějakým titulkem nebo komentářem. Tim to haslo. Abych to zkrátil. To, co šlo do televize, nebylo nijak závadný, i když to samozřejmě nebylo nic obohacujícího. Pouze záběry z cesty dvou rozdílnejch partiček na zápas. Jedna chlastá a baví se zpěvem, druhá si dělá prdelky, vypráví vtipy. Jediný, v čem nastal problém, ne teda pro mě, ale pro 99% lidí, který normálně teda média ignorujou, odsuzujou, nenávidí, ale tentokrát udělali vyjímku, byl název. Tohle totiž nebylo o chuligánech. Žádný chuligáni mezi sebe nějaký cizí lidi nepustí. Ale tady je to pouze o tom, co si pod fotbalovým chuligánem představujeme my kteří v tom fotbale jsme a jak si fotbalovýho chuligána představuje veřejnost. V tom “díle” nebyla ani sekunda vylhaná. Ani jeden zkreslující údaj. My takhle prostě žijem.

No to sice může být pravda, ale co je komu do toho? To je snad naše věc, proč to někde zveřejňovat, navíc ještě v televizi??

Narovinu řeknu, že z trucu. Ze zhnusení nad tim, co se mezi náma děje.

Můžeš to konkretizovat?

Jenom tak, že kolem nás umírají lidi. Naši kamarádi. Za kopcem probíhá regulerní válka, za druhým se vraždí na ulicích. A my se staráme o to, jak vypadáme, řešíme sračky. Hlavně abysme byli in, abysme dostali lajky na ksichtí knížce. Bylo to prostě zrcadlo, aby si ty důvtipnější uvědomili, že přestože se snažíme vypadat jako děsný borci, ve skutečnosti jsme vlastně k smíchu. Nebo k breku? Odpověz si sám. Víc k tomu nemam co říct. Kdo mě chtěl odsoudit, ten vysvětlování nepotřebuje, kdo je kámoš, nechal si to vysvětlit hned, aby aspoň věděl, proč jsem to nezatrhnul.

Ale já chci ještě jednu odpověď. Co ty videa na konci?

S tima nemam nic společnýho, takový materiály se ke mě za poslední roky nedostávají, ale na obranu dotyčnýho- víkend co víkend letí netem videa z celý Evropy, kde se to mele masky nemasky, probíhá nad tim hromadná onanie, vyjádření respektů. Ty videa jsou zaprvé absolutně nekvalitní, neaktuální, nesouvisí s celým pořadem a hlavně byly přece točený na zakázku pro tv.

Můžu to zveřejnit na síti?

Pro mě za mě třeba do novin, bláboly nějakýho fotbalovýho tragéda stejně nikoho nezajímají.

REKLAMA

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear