Valhalla Fighting

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear

 

Jistě nešlo o takový fanatismus jako třeba při derby, ale ostudu sparťané určitě neudělali. Z hlavních fans aktivit stojí za zmínku především velká kartoniáda na podélné tribuně. Zapojilo se do ní odhadem 6000 fans. Na modročerveném podkladu žlutě zářil letopočet založení klubu – 1893. Pravděpodobně šlo o jednu z nejlepších kartoniád v podání ACS. Tvůrci si s tím pohráli a i realisticky zvážili možnosti tribun na Letné. Zajímavé bylo, že choreo proběhlo v 15. minutě na znamení ultras z kotle. Těžko soudit jak by to v průběhu hry dopadlo na jiných stadionech. Tady souhra sparťanů dopadla na jedničku.

Druhé choreo tvořila velká plachta v kotli. Námětem byl film 300 – Bitva u Thermopyl. Na plachtě to bylo upraveno na 3000 – tedy počet sparťanů, kteří pojedou za týden do Londýna. Škoda, že k plachtě nebyly dodány nějaké vlaječky, které by to celkově ozvláštnily. Nicméně samotná kresba byla na jedničku.

O supportu už řeč byla. V lepší světle se sparťané představili v prvním poločase. Souviselo to samozřejmě s děním na hřišti, kdy Sparta Chelsea přehrávala. Po půlce už to bylo ze strany fans i hráčů ACS slabší. Kotel fandil celý zápas. Nevýhodou Sparty je jeho rozdělení patrem na dvě části. To občas způsobuje nesourodost. Pokud na tom sparťané zapracují, posunou se o level výš.

Fanoušků Chelsea přijely necelé dvě tisícovky. Soudě podle vlajek byly z celé Evropy. Fandili spíš nárazovitě s kratšími zpěvnými pokřiky. Podobně se prezentovali i před stadionem. Zde žádné větší konflikty nenastaly. Za týden bude odveta v Londýně, což bude pro tři tisícovky sparťanských výjezďáků  zlatý hřeb osmifinále. Z utkání opět přineseme podrobnou reportáž.

 
 

 

REKLAMA

FanaticShop.eu - ultras & hooligans streetwear